Rulltårta med apelsin och jordgubb

Efterrätt
Frysbar
Rulltårta med apelsin och jordgubb

En lättbakad rulltårta med krämig fyllning av rivet skal av apelsin och färska eller frysta jordgubbar. Dekorera gärna med jordgubbar och gröna blad.

Ingredienser

Ägg
4
Strösocker
2 dl
Potatismjöl
1 dl
Bakpulver
2 tsk

Fyllning:

2 dl
1 dl
Florsocker
1 dl
Apelsin
rivet skal av 1
Jordgubbar
½ liter

Garnering:

Florsocker

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda bakpulver och potatismjöl. Sikta och rör ner det i smeten.
  • Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5-7 min.
  • Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som den gräddats på. låt kakan kallna.
  • Vispa grädden. Rör i kvarg, florsocker och apelsinskal. Skiva jordgubbarna. Bred grädden över kakan och strö över jordgubbarna. Rulla ihop kakan och sikta över florsocker.
Klart!
https://www.arla.se/recept/rulltarta-med-apelsin-och-jordgubb/