Saffransbollar

Saffransbollar

60+ min Buffé Efterrätt
Små söta saffransbollar med smak av kokos och vit choklad. Ett nytt inslag på julens godisbord. De är lätta att göra, se bara till att de får stelna ordentligt i kylen innan du börjar rulla smeten. Prova gärna att rosta kokosen för ännu mera smak!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saffransbollar/

Gör så här

  • Häll kondenserad mjölk i en kastrull. Tillsätt smör, saffran och salt. Koka upp under omrörning på medelvärme. Låt sjuda tills smeten börjar tjockna, 10–12 min.
  • Hacka chokladen fint. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen tills den smält.
  • Sätt in i kylen ca 1 tim eller tills smeten stelnat.
  • Rulla ca 20 bollar av smeten. Rulla dem i kokos. Förvara i kyl.
Klart!

Ingredienser

Sötad kondenserad mjölk
400 g
50 g
Saffran
½ kuvert
Grovhackad vit choklad
50 g
Salt
½ krm
Kokosflingor
½ dl