Saffransglass
Efterrätt
•
&format=webp)
En krämig och len saffransglass gjord på äggulor, mjölk och grädde. Saffransglassen blir vackert lysande gul och toppas här med pistagenötter. Det är också gott att servera färska bär eller en varm hallonsås till din saffransglass.

Ingredienser
Äggulor
|
4 |
---|---|
Strösocker
|
1 dl |
2½ dl | |
2½ dl | |
Saffran à 0,5 g
|
1 pkt |
Vaniljpulver
|
1 krm |
Pistagenötter, till garnering
|
½ dl |
Gör så här
Har du ingen glassmaskin kan du hälla smeten i ett fryståligt kärl och under infrysningen ta ut och vispa glassen var 30:e minut för att få en luftig glass.
Testa att smaksätta din saffransglass med ½ msk rosenvatten. Då blir det en ny spännande smak på glassen.
Näringsvärden, per portion exklusive garnering
Energi:
284 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 18 g |
Fett: | 22 g |

