Saffranskladdkaka med hallongrädde

35 min
Frysbar
Saffranskladdkaka med hallongrädde

Den här saffranskladdkakan är knaprig utanpå och den vita chokladen gör den härligt kladdig inuti. Lättbakad kaka till julbaket med både söta och syrliga smaker. Servera saffranskladdkakan med hallongrädde och ställ fram under adventsfikat eller som juldessert.

Ingredienser

150 g
Saffran, 0,5 g
1 pkt
Vit choklad
150 g
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
2 dl
Vaniljpulver
1 krm

Hallongrädde:

2 dl
Hallon
125 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull. Tillsätt saffran. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret.
  • Ta från värmen och rör ner övriga ingredienser. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen 15-17 min. Låt svalna. Strö ev över lite florsocker.
  • Vispa grädden och blanda ner hallon. Servera saffranskladdkakan med hallongrädde.
Klart!

I stället för vaniljpulver kan man använda vit choklad smaksatt med vanilj.

Näringsvärden, per bit

Energi:

270 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 19 g
https://www.arla.se/recept/saffranskladdkaka-med-hallongradde/