Saffranskladdkaka med hallongrädde
35 min
Frysbar
•

Den här saffranskladdkakan är knaprig utanpå och den vita chokladen gör den härligt kladdig inuti. Lättbakad kaka till julbaket med både söta och syrliga smaker. Servera saffranskladdkakan med hallongrädde och ställ fram under adventsfikat eller som juldessert.
Ingredienser
150 g | |
Saffran, 0,5 g
|
1 pkt |
Vit choklad
|
150 g |
Ägg
|
2 |
Strösocker
|
2 dl |
Vetemjöl
|
2 dl |
Vaniljpulver
|
1 krm |
Hallongrädde:
2 dl | |
Hallon
|
125 g |
Gör så här
I stället för vaniljpulver kan man använda vit choklad smaksatt med vanilj.
Näringsvärden, per bit
Energi:
270 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 23 g |
Fett: | 19 g |

