Saffranskokt palsternacka med smörrostade nötter

40 min
Saffranskokt palsternacka med smörrostade nötter

Palsternackan får smak av jul med saffran, hasselnötter och syrad grädde.

Ingredienser

Palsternacka
700 g
Saffran à ½ g
1 pkt
Vatten
1 msk
Hasselnötter
1 dl
2 msk
Salt
2 krm
Färsk röd chili
½
2 dl
Hackad bladpersilja
½ dl

Gör så här

  • Skala och skär palsternackorna i tunna klyftor.
  • Rör ut saffranet i hett vatten.
  • Grovhacka och rosta nötterna i hälften av smöret och saltet.
  • Dela, kärna ur och hacka chilin fint. Fräs chilin i resten av smöret i en kastrull.
  • Tillsätt syrad grädde, saffran, resten av saltet och palsternackorna. Koka på svag värme ca 15 min, tills palsternackorna är knappt mjuka.
  • Strö över nötter och persilja och servera
Klart!

Smula över Kvibille Ädel som får smälta härligt i palsternackorna.

Näringsvärden, per port

Energi:

405 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 32 g
https://www.arla.se/recept/saffranskokt-palsternacka-med-smorrostade-notter/