Saffranskyckling

Saffranskyckling

30 min Huvudrätt
En underbart välsmakande saffranskyckling som sprider ljuvliga dofter i köket. Såsen smakas upp med apelsin och färsk timjan. Välj om du vill servera din saffranskyckling med bulgur eller ris.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saffranskyckling/

Gör så här

  • Blanda saffran med vitt vin och ställ åt sidan.
  • Koka bulgur eller ris enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär varje kycklingfilé i tre bitar. Salta kycklingen.
  • Hetta upp smör- & rapsolja och stek kycklingen gyllene.
  • Strimla purjolöken och stek den tillsammans med kycklingen ca 3 min.
  • Häll i saffransvinet och fräs 2 min. Häll i grädden och koka ihop ca 10 min.
  • Vänd i spenaten och smaka av med apelsinskal, pressad saft och timjan.
  • Servera saffranskyckling med nykokt ris eller bulgur.
Klart!
Energi:

716 kcal

Fiber: 5,9 g
Protein: 44,3 g
Kolhydrater: 53,5 g
Fett: 34,6 g

Ingredienser

Saffran
2 pkt
Torrt vitt vin
¾ dl
Kycklingbröstfilé
600 g
Salt
1 tsk
2 msk
Purjolök
1
2½ dl
Babyspenat
65 g
Apelsin, finrivet skal och saft
1
Finhackad färsk timjan
2 msk
Till servering:
Bulgur eller ris
3 dl