Saffranspäron med lingongrädde

Saffranspäron med lingongrädde

30 min Efterrätt
Julens vackraste gå bort-present och godaste dessert. Servera med lättvispad, sötsyrlig lingongrädde.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saffransparon-med-lingongradde/

Gör så här

  • Skala päronen, men låt stjälkarna sitta kvar. Lägg dem i citronvatten så att de inte blir bruna.
  • Blanda vatten, socker och alla kryddor i en kastrull. Koka upp lagen och rör tills sockret har smält.
  • Lägg i päronen och koka dem 15-25 min. Lägg päronen i en fin glasburk och häll på lagen. Sätt på locket och låt svalna.
Lingongrädde:
  • Vispa grädden, vänd i de rårörda lingonen.
  • Lägg upp päronen på assietter, lägg på lingongrädde. Krossa pepparkakorna och servera till.
Klart!

Tips! Om du ska spara päronen eller ge bort i present, sätt in glasburken i ugnen på 100° i 20 min innan päronen läggs i, så håller de bättre.

Energi:

280 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 19 g

Ingredienser

Päron
4
Citron, till citronvatten
1
Vatten
6 dl
Strösocker
3 dl
Saffran á 0,5 g
1 pkt
Kanelstång
1
Stjärnanis
2
Torkad ingefära
1
Lingongrädde:
2 dl
Rårörda lingon
2 msk
Till garnering:
Frysta lingon, tinade
2 msk
Pepparkakor
4