Saffranspasta med kyckling och räkor
20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
En lyxig kyckling- och räkpasta med ljuvlig smak av saffran, fänkål och tomat. Denna pasta går snabbt att laga och passar utmärkt att bjuda på vid festligare tillfällen!
Ingredienser
Pasta, gärna pappardelle
|
360 g |
---|---|
Skalade räkor avrunnen vikt
|
200 g |
Kycklingbröstfilé
|
300 g |
Saffran à 0,5 g
|
1 kuvert |
Vitlöksklyftor
|
3 |
Fänkål
|
1 |
Tomatpuré
|
2 msk |
1 msk | |
2 dl | |
Vitt matlagningsvin
|
2 dl |
Cayennepeppar
|
1 krm |
Salt
|
1 tsk |
Babyspenat
|
100 g |
Gör så här
Vinet kan bytas ut mot lite citron (1/2 dl vitt vin = 1/2 msk pressad citron+ 2 msk vatten)

