Saftig äppelkaka med kanel
50 min
Efterrätt
Fika
Frysbar
•

En saftig äppelkaka med smak av kanel slår aldrig fel! Vi använder oss av lite filmjölk i vår smet för att få till både syran och saftighet. Servera äppelkakan ljummen tillsammans med vispad grädde smaksatt med nymortlad kardemumma - Mums!

Constance Loeper
Receptkreatör

Ingredienser
150 g | |
Strösocker
|
1 dl |
Ägg
|
3 |
Vetemjöl
|
3 dl |
Malen kardemumma
|
2 tsk |
Malen kanel
|
2 tsk |
Bakpulver
|
1 tsk |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Salt
|
1 krm |
1 dl | |
Äpplen, små
|
2 |
Mandelspån
|
½ dl |
Florsocker
|
Kardemummagrädde:
3 dl | |
Kardemummakärnor, mortlade
|
1 tsk |
Gör så här
För variation, gör kakan med päron i stället för äpplen.

