Sallad med fetaostkräm och örtolja

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Sallad med fetaostkräm och örtolja

En härlig sallad med extra allt. Sötma från melon och jordgubb, krisp från blomkål, valnötter och solroskärnor. Toppa med den smakrika örtoljan och krämiga oströran.

Ingredienser

Melon
1
Jordgubbar
200 g
Krispsallad
1 kruka
Blomkål
½
Gurka
½
Solroskärnor
1 dl
Valnötter
½ dl

Fetaostkräm:

200 g
1 dl
Olivolja
2 msk
Färsk basilika
ca 4 blad
Hackad röd chili
½ msk

Örtolja:

Hackade färska örter, tex persilja och basilika
1 dl
Matolja
1 dl
Salt
1 krm
Hackad röd chili
½ msk
Pressad citronsaft
1 tsk

Gör så här

Sallad:

  • Gör kulor av melonen med ett kuljärn eller skär i kuber. Halvera jordgubbarna.
  • Plocka salladsbladen och buketter av blomkålen. Skär stavar av gurkan.
  • Fördela frukt och grönsaker i grupper på en skärbräda eller på ett fat.
  • Lägg solroskärnor och valnötter i små skålar.

Fetaostkräm:

  • Mosa ihop ost med crème fraiche och olja i en skål.
  • Garnera med basilikablad och strö över chili.

Örtolja:

  • Mixa samman alla ingredienser till örtolja tills den är helt slät.
  • Servera salladen med ostkräm och örtolja.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

675 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 15 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 58 g
https://www.arla.se/recept/sallad-med-fetaostkram-och-ortolja/