Sallad med jordgubbar, lagrad ost och basilika

40 min Buffé Huvudrätt Lunch
 Sallad med jordgubbar, lagrad ost och basilika

Jordgubbar ger en underbar friskhet och sötma till sommarens goda sallader. Låt jordgubbarna få marinera i en smakrik basilikaolja tillsammans med krispig sommargurka. Servera tillsammans med matvete, spenat, salladsost och rostade pinjenötter.

Nytt

Ingredienser

Matvete
2 dl
Jordgubbar
500 g
Gurka
½

Dressing:

Olivolja
½ dl
Färsk basilika
2 krukor
Citron, finrivet skal och saft
1
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Till salladen:

Babyspenat
65 g
150 g
Rostade pinjenötter
50 g

Gör så här

  • Koka matvete enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  • Kvarta jordgubbarna. Dela gurkan på hälften och skär i halvmånar. Lägg i en salladsskål.
  • Dressing: Mixa olivolja med blad och stjälkar från basilikan (spara några blad till garnering). Tillsätt citron, salt och nymalen svartpeppar. Häll dressingen över gurkan och jordgubbarna.
  • Lägg upp matvete och babyspenat på ett salladsfat. Häll över marinerade jordgubbar och gurka. Toppa salladen med ost, basilikablad och rostade pinjenötter.
Klart!

Det går bra att byta ut pinjenötterna till de nötter eller mandlar du föredrar, eller har hemma!

Näringsvärden, per port

Energi:

481 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 10,5 g
Protein: 14,6 g
Kolhydrater: 41,2 g
Fett: 28,8 g
https://www.arla.se/recept/sallad-med-jordgubbar-lagrad-ost-och-basilika/