Sallad med jordgubbar, lagrad ost och basilika
40 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
•

Jordgubbar ger en underbar friskhet och sötma till sommarens goda sallader. Låt jordgubbarna få marinera i en smakrik basilikaolja tillsammans med krispig sommargurka. Servera tillsammans med matvete, spenat, salladsost och rostade pinjenötter.
Nytt
Ingredienser
Matvete
|
2 dl |
---|---|
Jordgubbar
|
500 g |
Gurka
|
½ |
Dressing:
Olivolja
|
½ dl |
---|---|
Färsk basilika
|
2 krukor |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Till salladen:
Babyspenat
|
65 g |
---|---|
150 g | |
Rostade pinjenötter
|
50 g |
Gör så här
Det går bra att byta ut pinjenötterna till de nötter eller mandlar du föredrar, eller har hemma!
Näringsvärden, per port
Energi:
481 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 10,5 g |
Protein: | 14,6 g |
Kolhydrater: | 41,2 g |
Fett: | 28,8 g |

