Sallad med lax, sockerärter och matvete

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Sallad med lax, sockerärter och matvete

Dill är en underbar ört som förhöjer denna sallad!

Ingredienser

Varmrökt lax
400 g
Matvete
2 dl
Finhackad färsk dill
1½ dl
Citron
pressad saft av 1
Sockerärter
100 g
Fänkål
175 g
Salladslök, 4 st
80 g
Päron
2
Blandad grönsallad
65 g
Olivolja
2 dl
Svartpeppar
2 krm
Salt
½ tsk
Vit balsamvinäger
1 tsk

Gör så här

  • Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Blanda matvetet med 1 dl dill och citron.
  • Rensa och dela laxen i bitar.
  • Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 1 min. Häll av och spola hastigt i kallt vatten.
  • Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Strimla salladslöken. Dela, kärna ur och skär päronen i skivor.
  • Lägg salladen på tallrikar eller ett stort uppläggningsfat och fördela matvete, fänkål, salladslök och lax.
  • Toppa salladen med sockerärter och päronskivor. Ringla ev över lite olivolja.
  • Blanda crème fraiche med resten av dillen, peppar, salt och vinäger och servera till salladen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

530 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 33 g
Kolhydrater: 43 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/sallad-med-lax-sockerarter-och-matvete/