Sallad med sojabönor och fetaost

30 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Sallad med sojabönor och fetaost

I väntan på primörerna kan man fixa salladen med hjälp av fräscha frysta grönsaker. Perfekt på påskbordet då den är god både till lax och lamm.

Ingredienser

Ljust surdegsbröd
2 skivor
2 msk
Frysta sojabönor
3 dl
Frysta frysta gröna ärter
3 dl
Ärtskott
50 g
Färsk mynta
1 kruka
Rödlök
½
150 g

Dressing:

Lime
skal och saft av 1
Olivolja
2½ msk
Honung
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Gör så här

  • Riv eller skär brödskivorna i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i smör.
  • Tina sojabönor och ärter. Skär bort den nedre delen av ärtskotten.
  • Strimla myntabladen grovt. Skala och skiva rödlöken tunt.
  • Blanda alla ingredienser på ett stort fat, smula över osten.
  • Rör ihop ingredienserna till dressingen och häll den över salladen vid servering.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

375 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 17 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 24 g
https://www.arla.se/recept/sallad-med-sojabonor-och-fetaost/