Receptsamling

Rabarber

Äntligen är rabarbern här med sin ljuvligt syrliga smak som vi längtat efter i vårens pajer, kakor och desserter. Här hittar du recept på riktiga rabarberklassiker, vem kan få nog av rabarberpaj med vaniljsås?

Läs mer

Smak

På rabarbern är det bara stjälkarna som går att äta, och de måste tillagas för att smaka gott. Rabarber har annars en skarp, syrlig och sträv smak då den innehåller äppelsyra och oxalsyra. När rabarbern är tillagad, i till exempel en paj eller sylt, smakar den friskt och syrligt.

Tillagning och servering

Rabarber måste kokas tillsammans med socker för att smaka gott. Sedan kan den användas till många olika kakor, pajer, muffins och sorbet samt till chutney och kompott som kan serveras till middagsrätter. Rabarber kan hålla sig några veckor när den förvaras i kylen, och håller även bra i frysen.

I säsong

Rabarbern är i säsong från april till augusti.

Smulpaj
35 min
Smulpaj
(2297)
Relaterade kategorier
Rabarbertrifli
Nytt
1 tim
Rabarbertrifli
(10)
Knäckig rabarberpaj
45 min
Knäckig rabarberpaj
(758)
Rabarberkompott
25 min
Rabarberkompott
(101)
Rabarberkräm
15 min
Rabarberkräm
(950)
Rabarbersylt
30 min
Rabarbersylt
(26)
Rabarbersirap
30 min
Rabarbersirap
(27)
Rabarberkladdkaka
1 tim
Rabarberkladdkaka
(24)
Rabarberpannacotta
2 tim 30 min
Rabarberpannacotta
(6)
Rabarbersaft
30 min
Rabarbersaft
(258)
Tiramisu med rabarbersmak
2 tim 20 min
Tiramisu med rabarbersmak
(49)
Rabarbermarmelad
20 min
Rabarbermarmelad
(34)
Rabarbermuffins
40 min
Rabarbermuffins
(54)
Rabarberbakelse
20 min
Rabarberbakelse
(42)
Rabarbersoppa
45 min
Rabarbersoppa
(39)
Rabarberchutney
45 min
Rabarberchutney
(87)
Rabarbercurd
40 min
Rabarbercurd
(18)
Rabarberlemonad
1 tim
Rabarberlemonad
(28)