Samosas med Cheddar

Buffé
Samosas med Cheddar

Samosas är indiska små friterade degknyten som är lagom små och jättegoda som tilltugg. Gör minst två samosas per person.

Ingredienser

Fryst filodeg
5 ark
150 g
Olja

Gör så här

  • Tina degen enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skär varje platta i ca 10 cm breda remsor. Lägg en liten hög ost i mitten på varje degremsa.
  • Vik upp den nedre kanten till strax under mitten så att det blir en trekant. Vik upp den trekanten mot den översta kanten. Fortsätt vika och gör en ny trekant.
  • Pensla med lite vatten på sista fliken och vik in. Lägg paketen med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
  • Pensla dem med olja och grädda i mitten av ugnen ca 5 min tills de får fin färg.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

65 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 5 g
https://www.arla.se/recept/samosas-med-cheddar/