Sandefjordsås på tre olika sätt
•
&format=webp)
Kanske en av världens godaste såser som i stort sätt alla älskar! Dessutom är den enkel att göra och kan smaksättas på många olika sätt. Här kommer tre olika varianter. Detta recept är skapat av Jessie Sommarström, Årets kock 2022.
Ingredienser
Klassisk Sandefjordsås:
100 g | |
1 dl | |
1 dl | |
Citron
|
1 |
Salt
|
Sandefjordsås med örter :
Färska örter, hackade
|
2 msk |
---|
Sandefjordsås med rom:
Valfri rom t ex stenbitsrom, löjrom
|
2 msk |
---|---|
Finskuren färsk gräslök
|
½ msk |
Gör så här
Klassisk Sandefjordssås:
Sandefjordsås med örter :
Sandefjordsås med rom:
Sandefjord med brynt smör:
Näringsvärden, per portion grundrecept
Energi:
357 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 1 g |
Kolhydrater: | 2 g |
Fett: | 38 g |

