Schalottenlöktarte med löjrom

Schalottenlöktarte med löjrom

60+ min Förrätt
Enklare än vad det låter! Imponera på middagsgästerna med denna lyxiga förrätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/schalottenloktarte-med-lojrom/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en stekpanna på svag värme. Häll i vattnet och låt det koka in ca 5 min. Krydda med timjan och låt löken svalna.
  • Rör ihop ägg, äggula, crème fraiche, salt och peppar. Rör i löken. Häll blandningen i åtta smorda, ugnssäkra små formar.
  • Ställ formarna i en långpanna med vatten i botten. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt dem svalna ca 20 min.
  • Stjälp upp tarten på tallrikar och lägg på en boll av löjrom på toppen.
  • Servera ljummen eller kall med rostat tunnbröd till.
Klart!

Ingredienser

Schalottenlök
200 g
1 msk
Vatten
2 msk
Hackad färsk timjan
1 kvist
Ägg
2
Äggula
1
3 dl
Salt
½ tsk
Vitpeppar
1 krm
Löjrom
200 g