Schnitzel
Huvudrätt
Middag
•
&format=webp)
Schnitzel finns i alla möjliga varianter. Det här är den renaste och enklaste formen. Panerad och välstekt skinkschnitzel, frasig utanpå och saftig inuti. Servera med citronklyftor, gröna ärter och en god ugnsrostad potatis. Ringla gärna på lite brynt smör vid serveringen!

Ingredienser
Skinkschnitzel, ca 400 g
|
4 skivor |
---|---|
Vetemjöl
|
1 dl |
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Ägg
|
2 |
Ströbröd
|
1 dl |
Panko
|
1 dl |
60 g | |
Olja, till stekning
|
4 msk |
Till servering:
Ugnsrostad potatisar
|
|
---|---|
Frysta gröna ärter
|
|
Citroner i klyftor
|
|
50 g |
Gör så här
Näringsvärden, per port utan tillbehör
Energi:
502 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 28 g |
Kolhydrater: | 28 g |
Fett: | 31 g |

