Seafood chowder

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Seafood chowder

Chowder är en krämig soppa, här på irländskt vis med både mjölk och grädde.

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Potatis
450 g
Morot
200 g
Blekselleri
2 stjälkar
Vetemjöl
2 msk
6 dl
4 dl
Skaldjursfond
2 msk
Laxfilé
300 g
Koljafilé
300 g
Stora skalade räkor
150 g
Citron
rivet skal och pressad saft av 1
Salt och peppar

Gör så här

  • Skala och hacka lökarna. Skala potatis och morötter och skär i bitar. Strimla sellerin.
  • Fräs löken i smör-&rapsolja i en kastrull. Rör i mjölet, späd med lite av mjölken.
  • Tillsätt potatis, morötter, resten av mjölken, grädde och skaldjursfond. Låt koka ca 5 min.
  • Skär fisken i bitar. Lägg i fisken och koka ytterligare 3–5 min. Rör ner selleri, räkor, citronskal och -saft. Smaka av med salt och peppar.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

730 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 44 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 43 g
https://www.arla.se/recept/seafood-chowder/