Senap- och honungsfylld kycklingfilé

Senap- och honungsfylld kycklingfilé

1 tim
Kyckling är alltid lika populärt. Istället för fransk senap och honung kan du använda samma mängd honungssenap.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/senap--och-honungsfylld-kycklingfile/

Gör så här

  • Bryn filéerna runt om i smör i en stekpanna. Låt svalna och skär en ganska djup ficka i kycklingfiléerna.
  • Skala och hacka rödlök och vitlök. Riv brödet på rivjärn och blanda med lök, vitlök, , senap, kvarg, honung, timjan och lite salt.
  • Fyll fickan på kycklingfiléerna med hälften av röran. Spara resten att servera till.
  • Fäst ihop kycklingfiléerna med tandpetare. Strö på salt och peppar. Lägg dem på ett smort ugnssäkert fat.
  • Sätt ugnen på 250°.
  • Skala och skär rödlöken i stora klyftor. Dela och kärna paprikan. Skär den och zucchinin i bitar.
  • Smält smöret i len ångpanna och lägg i grönsakerna. Strö på salt och peppar. Stek i övre delen av ugnen ca 20 min. Ta ut grönsakerna och håll dem varma under folie.
  • Sänk värmen till 200°.
  • Ställ in kycklingfiléerna och stek dem mitt i ugnen ca 15 min.
  • Skär filéerna i bitar och servera med grönsakerna och resten av röran.
Klart!

Om du har bråttom, laga filéerna utan fyllning och servera färskoströran bredvid.

Energi:

520 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Kycklingbröstfiléer,ca 500 g
4
Rödlök
½
Vitlöksklyfta
1
Vitt bröd
1 skiva
250 g
Fransk senap
1½ msk
Honung
½ msk
Hackad färsk timjan eller 1 tsk torkad
1½ msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Grillade grönsaker:
Rödlökar
3
Paprikor
3
Zucchini, ca 400 g
1
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm