Sesamkex

2 tim 40 min Buffé
Frysbar
Sesamkex

Knapriga och goda sesamkex på majsmjöl, perfekta att bryta i bitar som drinktilltugg eller till ostbrickan. Sesamfrön och solroskärnor ger en nötig smak.

Ingredienser

Sesamfrön
2 dl
Solroskärnor
1 dl
Majsmjöl
1 dl
Linfrön
½ dl
Salt
½ tsk
½ dl
Kokande vatten
2 dl

Serveringstips:

Oliver
Löjrom
Ostar t ex Castello® Blue

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i smör-&rapsolja och vatten.
  • Häll smeten på ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut tunt. Grädda i mitten av ugnen 1 ½ tim.
  • Stäng av och låt plåten stå kvar i ugnen 1 tim eller över natten. Bryt den i bitar och förvara i rumstemperatur.
  • Servera med något av förslagen.
Klart!

Löjrom kan bytas ut mot stenbitsrom.

Näringsvärden, per plåt

Energi:

1675 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 51 g
Kolhydrater: 135 g
Fett: 56 g
https://www.arla.se/recept/sesamkex/