Sillsallad med ägg

Sillsallad med ägg

20 min
Sillsallad, med ägg och potatis, som mättar ordentligt. Servera gärna sillsallad ihop med både knäckebröd och kavring.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sillsallad-med-agg/

Gör så här

  • Häll av och spara spadet från sillen.
  • Skär rödbetor, potatis, sill och gurka i små tärningar. Skala och hacka äggen grovt. Blanda samman allt tärnat och hackat i en skål.
  • Bryn smör i en liten kastrull. Blanda med 3 msk sillspad och gräddfil.
  • Vänd ner blandningen i skålen och smaka av med salt och peppar.
  • Strimla salladslöken.
  • Toppa salladen med salladslök och dill. Servera med kavring eller knäckebröd.
Klart!

Ingredienser

Matjessillfiléer
200 g
Förkokt rödbetor
250 g
Kokta potatisar
4
Ättiksgurkor
2
Hårdkokta ägg
4
25 g
3 dl
Salladslökar
2
Dillvippor
1 kvist