Sillsallad med ost

Sillsallad med ost

30 min Buffé Förrätt
Annorlunda sillsallad med smak av fänkål och en extra vällagrad ost. Såväl nyskapande som lyxig.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sillsallad-med-ost/

Gör så här

  • Låt sillen rinna av och skär den i tunna bitar. Skär osten i tunna stavar.
  • Halvera fänkålen och skala löken. Skär dem i mycket tunna skivor.
  • Blanda fänkål och lök med olja och peppar, rör om en halv minut så att det mjuknar. Vänd ner sill och ost.
  • Blanda gräddfil och löjrom.
  • Servera salladen med såsen och knäckebröd.
Klart!
Energi:

335 kcal

Protein: 19 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Matjessillfiléer
200 g
100 g
Fänkål
200 g
Röd lök
1
Rapsolja
1 msk
Svartpeppar
1 krm
Löjromsgräddfil:
2 dl
Löjrom
½ dl