Silviakaka med saffran
45 min
Buffé
Fika
Frysbar
•
&format=webp)
Silviakaka med saffran är en fluffig mjuk kaka som täcks av ett lager krämig glasyr och toppas med kokos. En perfekt kaka att servera till advent eller jul. Får du kaka över funkar det fint att frysa in.

Constance Loeper
Receptkreatör

Ingredienser
Ägg
|
3 |
---|---|
Strösocker
|
3 dl |
Kallt vatten
|
1½ dl |
À 0.5 g saffran
|
2 pkt |
Vetemjöl
|
3 dl |
Bakpulver
|
1 msk |
Glasyr:
250 g | |
Strösocker
|
2 dl |
Vaniljsocker
|
1 msk |
Äggulor
|
3 |
Kokosflingor
|
1 dl |
---|
Gör så här
Glasyr:
Näringsvärden, per bit
Energi:
235 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 32 g |
Fett: | 10 g |

