Skånsk äggakaka

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Skånsk äggakaka

Servera gärna denna skånska landskapsrätt med knaperstekt fläsk och rårörda lingon. En sallad med morot eller vitkål gör måltiden komplett.

Ingredienser

4 dl
Vetemjöl
1 dl
Salt
½ tsk
Ägg
5
1 msk

Gör så här

  • Vispa ihop hälften av mjölken med vetemjöl och salt. Tillsätt resten av mjölken och äggen och vispa till en jämn smet.
  • Fräs smöret i en stekpanna och häll i äggsmeten. Sänk värmen och grädda på medelvärme tills smeten har stelnat. Rör försiktigt i smeten några gånger.
  • Stjälp upp och vänd kakan på en tallrik eller ett lock. Låt den glida ner i stekpannan igen och grädda ett par minuter på andra sidan tills den fått färg.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

220 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 13 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/skansk-aggakaka/