Skinkschnitzel med ostsås

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Skinkschnitzel med ostsås

Stek skinkschnitzeln precis innan den ska serveras. Nystekt är ytan härligt frasig, får den vänta så mjuknar den.

Ingredienser

Färsk skinka
500 g
Vetemjöl
½ dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Ägg
1
Ströbröd
1 dl
3 msk
Kelda® Pastasås fyra ostar
4 dl

Gör så här

  • Skär köttet i ½ cm tunna skivor.
  • Blanda vetemjöl med salt och peppar på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Lägg ströbrödet på en annan tallrik.
  • Vänd köttet först i mjölblandningen sedan ägget och sist i ströbrödet.
  • Stek på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna 1-1 ½ min per sida.
  • Värm såsen under omrörning i en kastrull.
  • Servera schnitzlarna med såsen, kokt potatis och sallad.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

425 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 36 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 21 g
https://www.arla.se/recept/skinkschnitzel-med-ostsas/