Skogsbär- och lakritskladdkaka

45 min Fika
Frysbar
Skogsbär- och lakritskladdkaka

Lakritskladdkaka med tydlig lakritssmak och ljuvligt goda skogsbär skapar tillsammans en spännande smakkombination i denna perfekta kladdkaka.

Ingredienser

Turkisk peppar
20
125 g
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Kakao
2½ msk
Vaniljsocker
1½ tsk
Vetemjöl
1 dl
Havssalt
1 tsk
Hallon
2 dl
Blåbär
2 dl
Björnbär
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Mortla lakrits-karamellerna.
  • Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner kakao, vaniljsocker, mjöl , salt och det smälta smöret. Rör försiktigt.
  • Vänd ner hälften av bären och det mesta av lakrits karamellerna, häll smeten i formen, grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
  • Vispa grädden och bred den på tårtan. Strö över resten av lakrits karamellerna och bären.
Klart!

Receptet är skapat av Simon Boerenbeker Klang, finalist i Kladdkakeracet 2014.

Näringsvärden, per bit

Energi:

205 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 10 g
https://www.arla.se/recept/skogsbar--och-lakritskladdkaka/