Små fishcakes med vitost och lime

Huvudrätt Middag
Små fishcakes med vitost och lime

Pankopanerade fiskkakor med asiatisk smak. Serveras med krispig gurksallad.

Ingredienser

Färsk torskfilé
400 g
Ägg
1
Honung
1 msk
Riven färsk ingefära
1 msk
Lime, pressad saft
½
Chili flakes
½ tsk
Salt
½ tsk
Skalade räkor
100 g
150 g
Panko
1½ dl
Sesamfrön
1 dl
3 msk

Krispig gurksallad:

Gurka
½
Rädisor
100 g
Röd chili
1
Strösocker
1 tsk
Lime, pressad saft
½
Salt
½ tsk
Grovhackad färsk koriander
½ dl

Gör så här

  • Börja med salladen. Skär gurkan i stavar och rädisorna i kvartar. Kärna ur och strimla chilin.
  • Rör ihop socker, limesaft och salt och blanda med övriga ingredienser. Ställ kallt.
  • Mixa fisken till en färs. Tillsätt ägg, honung, ingefära, lime, chili flakes och salt.
  • Grovhacka räkorna och vitosten. Vänd ner det i färsen. Forma 8 små kakor. Vänd dem i en blandning av panko och sesamfrön.
  • Stek fiskkakorna 2-3 min på varje sida i smör-&rapsolja.
  • Servera med salladen.
Klart!
https://www.arla.se/recept/sma-fishcakes-med-vitost-och-lime/