Smält rabarber med vit choklad och kanelgrädde

30 min Efterrätt
Smält rabarber med vit choklad och kanelgrädde

Syrlig rabarber och len choklad som bokstavligen smälter i munnen. Bjud efterrätten med grädde som smaksatts med söt kanel.

Ingredienser

Rabarber
500 g
Strösocker
¾ dl
Vit choklad
100 g
Pinjenötter
½ dl
2 dl
Malen kanel
2 krm
Florsocker
1 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skär rabarbern i 10 cm långa bitar. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och strö över sockret.
  • Täck med aluminiumfolie. Smält rabarbern i mitten av ugnen 15–20 min.
  • Rosta pinjenötterna i torr varm stekpanna.
  • Riv chokladen och strö den och pinjeknötterna över rabarbern.
  • Höj ugnstemperaturen till 275° eller 250° varmluft och gratinera i övre delen av ugnen några min.
  • Servera med vispad grädde smaksatt med kanel och florsocker.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

490 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 36 g
https://www.arla.se/recept/smalt-rabarber-med-vit-choklad-och-kanelgradde/