Smörad svampbuljong med två sorters kål

Smörad svampbuljong med två sorters kål

60+ min Förrätt
Smörad svampbuljong, ugnsbakad spetskål, flower sprouts, enokistavar och svampkräm med champagnevinäger.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smorad-svampbuljong-med-tva-sorters-kal/

Gör så här

  • Lägg champinjonerna i en kastrull. Häll på vatten så det täcker. Låt sjuda 2-3 tim under lock så vattnet tar mycket smak. Sila buljongen och pressa vätskan ur svampen.
  • Reducera buljongen tills det återstår 1½ dl. Smaksätt med lite salt, 1 tsk soja och ½ msk vinäger. Vispa ner 50 g smör i buljongen.
  • Mixa de kokta champinjonerna tillsammans med äggulan till en puré. Smält 50 g smör och mixa ner i purén till en slät kräm. Smaka av med 1 tsk soja, ½ msk vinäger och lite salt.
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Strimla de yttersta bladen på spetskålen tunt. Blanda med lite salt och ½ msk vinäger.
  • Lägg den hela kålen i en ugnssäker form, salta och klicka på resten av smöret och baka i ugnen tills den är mjuk, ca 30 min. Skär den sedan i mindre bitar.
  • Koka flower sprouts i saltat vatten 1 min. De ska fortfarande har kvar lite spänst. Skär av roten på enokisvampen.
  • Lägg lite svampkräm i mitten på tallrikar och fördela kål och svamp runtom. Värm svampbuljongen och häll över. Garnera ev med ramslöksblommor.
Klart!
Energi:

355 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Champinjoner
200 g
Salt
Soja
2 tsk
Champagnevinäger
1½ msk
150 g
Äggula
1
Liten spetskål
1
Flower sprouts
8
Enokisvamp
100 g