Smördegskakor

Smördegskakor

30 min Efterrätt
Enkla och förföriskt goda och frasiga smördegskakor som smakar gott som munsbit till kaffet eller till en fruktsallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smordegskakor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skär smördegen i bitar ca 4x4 cm. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med äggula och strö över nötter eller mandel.
  • Grädda i mitten av ugnen 10-15 min tills kakorna fått gyllengul färg.
  • Låt svalna på galler. Pudra över florsocker.
Klart!

Pistagenötterna kan även bytas ut mot mandelspån.

Energi:

55 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 4 g

Ingredienser

Plattor smördegar
2
Äggula
1
Hackade pistagenötter
½ dl
Florsocker