Smördegskakor

30 min Efterrätt Fika
Smördegskakor

Enkla och förföriskt goda och frasiga smördegskakor som smakar gott som munsbit till kaffet eller till en fruktsallad.

Ingredienser

Plattor smördegar
2
Äggula
1
Hackade pistagenötter
½ dl
Florsocker

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skär smördegen i bitar ca 4x4 cm. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med äggula och strö över nötter eller mandel.
  • Grädda i mitten av ugnen 10-15 min tills kakorna fått gyllengul färg.
  • Låt svalna på galler. Pudra över florsocker.
Klart!

Pistagenötterna kan även bytas ut mot mandelspån.

Näringsvärden, per styck

Energi:

55 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 4 g
https://www.arla.se/recept/smordegskakor/