Smörfyllda kaneläpplen

45 min Efterrätt
Smörfyllda kaneläpplen

Nötter och kanel i smör bor gärna i ett varmt svenskt äpple. Njuts med kall, krämig vaniljsås.

Ingredienser

Äpplen
4

Fyllning:

3 msk
Strösocker
¾ dl
Malen kanel
1 tsk
Hackade hasselnötter
1 dl
Kanelstänger
4
1 msk
Strösocker
½ msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Tag ut kärnhusen och gör stora hål med en äppelpipa. Ställ äpplena i en ugnssäker form.
  • Rör ihop smör, socker, kanel och nötter. Fördela fyllningen i hålen och stick ner en kanelbit.
  • Pensla äpplena med smör och strö över socker. Stek i mitten av ugnen 25 – 30 min.
  • Servera med vaniljsåsen.
Klart!
https://www.arla.se/recept/smorfyllda-kanelapplen/