Smörgåstårta med räkor och pepparrot
12 tim
•

Denna maffiga smörgåstårta består av en krämig räkröra gjord på färskost smaksatt med pepparrot och citron. Den perfekta rätten för festliga tillfällen eller en lyxig helgmiddag. Låt smörgåstårtan stå över natten för att utveckla alla smaker, och dekorera sedan med färska örter och röd rom för en extra festlig touch. Receptet ar skapat av Linda Dahl, Årets konditor 2023.

Linda Dahl
Årets konditor 2023
Nytt
Ingredienser
Limpa brioche eller 8 landgångsbröd
|
1 |
---|
Fyllning dag 1:
Skalade räkor
|
ca 250 g |
---|---|
2 dl | |
300 g | |
Citron, finrivet skal
|
½ |
Riven pepparrot från burk
|
1 msk |
Finhackad färsk dill
|
2 msk |
Salt
|
1 tsk |
150 g |
Garnering dag 2:
Skalade räkor
|
180 g |
---|---|
Rädisor, tunt skivade i isvatten
|
10 |
Löjrom eller annan röd rom
|
60 g |
Salladsblad, t ex eklad
|
ca 5 |
Dillvippor
|
10 |
Färsk körvel
|
3 kvistar |
Ätbara blommor, t ex strandkrassing
|
10 |
Gör så här
Dag 1:
Dag 2:

