Smörrebröd
45 min
Buffé
Förrätt
•
&format=webp)
Smörrebröd är den perfekta rätten att bjuda på vid mingel, studentfester och andra högtider. Här serverar vi tre olika sorters smörrebröd - en med rostbiff, en med räkor och slutligen en med ädelost. Toppa danskt rågbröd med dina favoriter och bjud in till fest!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Med rostbiff:
Danskt rågbröd
|
4 skivor |
---|---|
150 g | |
Färskriven pepparrot
|
½ dl |
Äpple
|
1 |
Rostbiff
|
4 skivor |
Syltlökar
|
12 |
Rostad lök
|
4 msk |
Färsk persilja
|
Med räkor:
Danskt rågbröd
|
4 skivor |
---|---|
Färsk grön sparris
|
2 |
Citron
|
1 |
1 dl | |
Räkor med skal
|
500 g |
Dillvippor
|
|
Salt och svartpeppar
|
|
Forellrom
|
50 g |
Med ädelost:
Danskt rågbröd
|
4 skivor |
---|---|
150 g | |
Päron
|
1 |
Rädisor
|
4 |
Ärtskott
|
50 g |
140 g | |
Rostade valnötter
|
50 g |
Färsk oregano
|
|
Flytande honung
|
Gör så här
Med rostbiff:
Med räkor:
Med ädelost:

