Smörslungad svartkål med mandel och vitost

Smörslungad svartkål med mandel och vitost

En härligt smakrik ljummen sallad! Serveras som ensamrätt eller till grillat kött.

Ingredienser

Svartkål
200 g
Vitlöksklyfta
1
Mandel
1 dl
25 g
150 g

Gör så här

  • Dela svartkålen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Hacka mandeln grovt.
  • Smält smöret i en stekpanna, tillsätt vitlök och mandel. Rör ner kålen och låt den fräsa med.
  • Tärna vitosten och vänd ner den strax innan servering.
Klart!

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

Energi:

295 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 13 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 25 g
https://www.arla.se/recept/smorslungad-svartkal-med-mandel-och-vitost/