Smörstekt hummer med chili och ingefära

Smörstekt hummer med chili och ingefära

20 min
Förrätt
Kokt hummer är gott, men råstekt hummer är ännu godare. Särskilt med ett smakrikt chili- och ingefärssmör som skedas över vid servering. Skeda även smöret över hummerstjärtarna under stekningen, så får de ännu mer smak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smorstekt-hummer-med-chili-och-ingefara/

Gör så här

  • Koka upp vatten i en kastrull Lägg i hummerstjärtarna ett par sekunder, då blir det lättare att skala dem. Skala hummerstjärtarna.
  • Dela och kärna ur chilin. Skala ingefära och vitlök. Skär allt i små bitar.
  • Stek hummerstjärtarna gyllene tillsammans med kryddorna i smör i en stekpanna, ca 5 min.
  • Ta upp hummerstjärtarna och låt vila någon min på en skärbräda. Skär dem i ca 1 cm stora bitar och skeda över smöret från stekpannan.
Klart!

Trä ett grillspett genom hummerstjärtarna för att hålla dem raka under kokning och stekning.

Energi:

245 kcal

Protein: 13 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Råa hummerstjärtar med skal
4
100 g
Röd chili
1
Färsk ingefära
50 g
Färsk timjan
10 kvistar
Vitlöksklyfta
1
Salt