Smörstekt rabarber

Dessert Efterrätt
Smörstekt rabarber

Rabarber till efterrätt på ett suveränt enkelt och gott vis. Stek rabarber i smör som lyfter fram den sötsyrliga smaken och servera med glass eller grädde.

Ingredienser

Smala rabarber
300 g
25 g
Strösocker
¾ dl
Stötta kardemummakärnor
1 tsk

Till servering:

2 dl

Gör så här

  • Skär rabarbern i breda bitar, lite på snedden. Stek dem i smör i en panna 2 min.
  • Strö över socker och kardemumma och stek ca 2 min tills sockret börjar bli ljusbrunt. Låt svalna lite.
  • Vispa grädden lätt och servera till.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

310 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 25 g
https://www.arla.se/recept/smorstekt-rabarber/