Smulpaj med plommon och mandel

45 min Efterrätt
Frysbar
Smulpaj med plommon och mandel

Använd saftiga plommon till denna smulpaj. Bittermandel i fyllningen och mandelmjöl i smuldegen ger pajen en lite vuxen smak. Servera med en klick grädde eller vaniljsås.

Ingredienser

Smuldeg

Vetemjöl
2 dl
Mandelmjöl
1 dl
Strösocker
2 msk
100 g

Fyllning:

Plommon i bitar
¾ kg
Rivna bittermandlar
3
Rostade mandelspån
1 dl
Strösocker
¾ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa.
  • Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och lägg i en ugnssäker form. Fördela smuldeg över fyllningen.
  • Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
  • Vispa vaniljvispen lätt och servera till.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

549 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 8 g
Kolhydrater: 60 g
Fett: 31 g
https://www.arla.se/recept/smulpaj-med-plommon-och-mandel/