Rabarber- och jordgubbspaj

Rabarber- och jordgubbspaj

Efterrätt
Sommarens bästa smaker - jordgubbar och rabarber! Här är ett underbart gott recept på rabarber- och jordgubbspaj. En smulpaj som är både läcker och superenkel att göra till sommarbuffén. Med havregryn i degen blir det extra knaprigt och gott. Servera rabarber- och jordgubbspajen med vaniljsås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smulpaj-med-rabarber-och-jordgubbar/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Bland mjöl, havregryn och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa.
  • Ansa och skär rabarberstjälkarna i 1 cm skivor. Skär ev stora jordgubbar i bitar.
  • Lägg rabarber och jordgubbar i en ugnssäker form. Blanda socker, potatismjöl och ingefära och strö det över fyllningen.
  • Fördela smuldegen över fyllningen och grädda mitt i ugnen 20-25 min. Servera gärna med vaniljsås.
Klart!
Energi:

583 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 67 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Vetemjöl
2½ dl
Havregryn
2½ dl
Strösocker
½ dl
150 g
Fyllning:
Rabarber
400 g
Jordgubbar, ca 250 g
½ liter
Strösocker
¾ dl
Potatismjöl
1 msk
Malen ingefära
1 tsk