Snabb pizzadeg utan jäst

Snabb pizzadeg utan jäst

10 min
En frasig och snabbfixad pizzadeg för folk i farten. Ingen jäst är lika med ingen jästid! Bara att svänga ihop, kavla ut och toppa med valfri topping.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/snabb-pizzadeg-utan-jast/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft. Låt en plåt stå inne i ugnen och bli varm.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vatten och olja och rör snabbt ihop till en smidig deg.
  • Dela degen i 2 eller 4 delar och forma till bollar. Kavla ut dem tunt på mjölad arbetsbänk. Lägg över på bakplåtspapper och lägg på valfri topping.
  • Lägg över på den varma plåten och grädda i mitten av ugnen 10-15 min.
Klart!

Förslag på toppingar: - Grillad kyckling, banan, curry och jordnötter. - Köttfärssås, champinjoner och tomater. - Tacofärs, paprika och majs. Klicka på gräddfil och strö över smulade nachochips vid servering. - MSC-märkt tonfisk på burk, kapris och chili flakes. Toppa med rucola vid servering. - Färsk basilika och strimlade soltorkade tomater. Strö över bladspenat och parmesanost vid servering.

Energi:

1665 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 260 g
Fett: 52 g

Ingredienser

Bakpulver
2 tsk
Vetemjöl
6 dl
Salt
½ tsk
Vatten
2½ dl
Olivolja
½ dl