Solmogna hallon med vaniljkräm och krossade cookies
1 tim 30 min
Dessert
Efterrätt
•
&format=webp)
Michael Björklund, Årets Kock 2000, har skapat en dessert som blir allra godast med nybakade chokladcookies. Varva krossade, knapriga kakor med smakrika hallon och vaniljkräm kokad på gammeldags vis.

Ingredienser
Chocolate chip cookies
200 g | |
Farinsocker
|
4½ dl |
Strösocker
|
¾ dl |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Ägg
|
2 |
Havregryn
|
6½ dl |
Vetemjöl
|
3 dl |
Kakao
|
½ msk |
Salt
|
1 tsk |
Bikarbonat
|
1 tsk |
Grovhackad mörk choklad
|
150 g |
Gammaldags vaniljkräm:
2 dl | |
2 dl | |
Vaniljstång
|
1 |
Äggulor
|
3 |
Strösocker
|
3 msk |
Majsstärkelse
|
1 msk |
Till servering:
Färska hallon
|
200 g |
---|
Gör så här
Chocolate chip cookies:
Gammaldags vaniljkräm:
Vid servering:
Spara resten av kakorna i en tät burk.
Näringsvärden, per port
Energi:
320 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 19 g |
Fett: | 25 g |

