Solöga
Buffé
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Solöga är en svensk klassik rätt som består av kokt potatis, rödbetor, saltgurka, kapris, ansjovis, gräddfil och ägg. Ingredienserna arrangeras i en ring på tallriken och ägget är i mitten som en sol. Denna rätt blir extra god när den toppas med brynt smör. Servera gärna solöga med knäckebröd och lagrad ost.
Ingredienser
Potatisar
|
4 |
---|---|
Ägg, rumsvarma
|
4 |
Ansjovisfilé à 125 g
|
2 burkar |
Rödlök
|
1 |
Inlagda rödbetor
|
2 |
Saltgurkor
|
4 |
Kapris
|
4 msk |
Dillvippor
|
|
Äggulor
|
4 |
100 g | |
Nymalen svartpeppar
|
|
3 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
562 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 2,8 g |
Protein: | 18,4 g |
Kolhydrater: | 23,3 g |
Fett: | 44,4 g |

