Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Solroskaka med äpple
Solroskaka med äpple
60+ min
Mellanmål
Efterrätt
•
Se kommentarer
Knapriga solrosfrön och kvarg med smak av vanilj i smeten ger sockerkakan med äpple ett saftigt lyft.
Andra liknande recept
Budget
30 min
Kladdkaka
(27965)
55 min
Kärleksmums
(11093)
45 min
Sockerkaka
(6371)
60+ min
Banankaka
(2768)
60+ min
Chocolate chip cookies
(3837)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Vispa smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt kvarg.
Blanda mjöl, bakpulver och 1 dl solrosfrön. Rör ner det i smeten.
Smörj och bröa en sockerkaksform, 1 ½ liter. Fördela smeten i formen.
Kärna ur äpplet och skär i tunna klyftor. Tryck ner dem till hälften i smeten. Strö över resterande solrosfrön.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
Låt svalna i formen innan den stjälps upp.
Klart!
Ingredienser
Rumsvarmt Svenskt Smör från Arla®
200 g
Strösocker
2 dl
Ägg
3
Dreamy Dessert Kesella® Dessertkvarg vanilj
250 g
Vetemjöl
4½ dl
Bakpulver
1 tsk
Solroskärnor
1½ dl
Äpple
1
Andra liknande recept
Budget
30 min
Kladdkaka
(27965)
55 min
Kärleksmums
(11093)
45 min
Sockerkaka
(6371)
60+ min
Banankaka
(2768)
60+ min
Chocolate chip cookies
(3837)
45 min
Silviakaka
(1656)
45 min
Brownie
(3513)
30 min
Muffins
(3474)
45 min
Saftig sockerkaka
(846)
60+ min
Maränger
(1585)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum