Solrosknäck

1 tim Efterrätt
Solrosknäck

Mmm! Seg och knaprig knäck på samma gång! Gör många och frys in så du kan ta fram vid väl valda tillfällen.

Ingredienser

2 dl
Ljus sirap
2 dl
Strösocker
2 dl
Saltrostade solroskärnor
1 dl
Ströbröd
2 msk
2 msk

Gör så här

  • Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad, vid kastrull.
  • Koka utan lock tills smeten håller kulprovet. Rör om då och då. Koktiden är ca 15 min i en vid kastrull eller ca 30 min i en kastrull med mindre botten.
  • Tillsätt solroskärnor, ströbröd och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna och förvara i kyl.
  • Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård.
Klart!
Video Bästa knäcktipsen

https://www.arla.se/recept/solrosknack/