Sommarkorv

25 min Huvudrätt Lunch Middag
Sommarkorv

Härlig, klassisk maträtt med falukorv. Underbart kryddad med dill och pepparrot. Klart att servera på ett par minuter - och med din favoritsenap!

Ingredienser

Falukorv
400 g
Färsk gul lök
1
Tomater
2
2½ dl
Salt
½ tsk
Hackad färsk dill
2 msk
Riven färsk pepparrot
2 msk
Färskpotatis
750 g
Senap
4 msk

Gör så här

  • Börja med att tvätta och koka potatisen.
  • Skär korven i skivor. Skiva löken. Skär tomaterna i bitar.
  • Stek korven och löken i smör i en stekpanna. Häll på grädden och salta.
  • Lägg i tomater, dill och pepparrot. Låt allt koka ca 2 min.
  • Servera med senap och potatis.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

535 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 16 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 35 g
https://www.arla.se/recept/sommarkorv/