Sommarsallad
30 min
Buffé
Huvudrätt
•
&format=webp)
Färskpotatis, smörstekt sparris, myntadressing och färska jordgubbar - sommarens smaker på ett fat. Den vackert gröna potatissallad med getost är ett utmärkt tillbehör till allt grillat, eller som ensamrätt. Toppa med de färska bär du kan hitta. Bara fanatsin sätter gränser.

Ingredienser
Färskpotatis
|
1 kg |
---|---|
Färsk grön sparris
|
1 knippe |
50 g | |
Flingsalt
|
1 tsk |
Falbygdens® Getost
|
150 g |
Färska hallon eller jordgubbar
|
125 g |
Dressing:
Färsk mynta
|
1 kruka |
---|---|
Färsk basilika
|
1 kruka |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Chili flakes
|
1 tsk |
Matolja
|
1 dl |
Sherryvinäger eller vitvinsvinäger
|
½ dl |
Salt
|
1 tsk |
Gör så här
Dressing:
Näringsvärden, per port
Energi:
580 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 11 g |
Kolhydrater: | 36 g |
Fett: | 42 g |

