Sommarsallad

30 min Buffé Huvudrätt
Sommarsallad

Färskpotatis, smörstekt sparris, myntadressing och färska jordgubbar - sommarens smaker på ett fat. Den vackert gröna potatissallad med getost är ett utmärkt tillbehör till allt grillat, eller som ensamrätt. Toppa med de färska bär du kan hitta. Bara fanatsin sätter gränser.

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Färskpotatis
1 kg
Färsk grön sparris
1 knippe
50 g
Flingsalt
1 tsk
Falbygdens® Getost
150 g
Färska hallon eller jordgubbar
125 g

Dressing:

Färsk mynta
1 kruka
Färsk basilika
1 kruka
Vitlöksklyfta
1
Chili flakes
1 tsk
Matolja
1 dl
Sherryvinäger eller vitvinsvinäger
½ dl
Salt
1 tsk

Gör så här

  • Tvätta och koka potatisen i saltat vatten.
  • Bryt av den träiga nedre delen av sparrisen. Skär sparrisstjälkarna i tre delar. Stek sparrisen i smör 3-4 min och smaka av med salt.

Dressing:

  • Grovhacka örterna, skala och skiva vitlöken. Lägg i en mixerbunke.
  • Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en grön olja.
  • Halvera stora potatisar. Blanda potatis och sparris med dressingen. Smula över osten och toppa med färska bär.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

580 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 42 g
https://www.arla.se/recept/sommarsallad/