Söt pumpapaj med kanel och kondenserad mjölk

Söt pumpapaj med kanel och kondenserad mjölk

1 tim Efterrätt
En söt härlig pumpapaj kryddad med kanel, ingefära, kardemumma och muskotnöt. Den blir ljuvligt söt och krämig med kondencerad mjölk. Servera pumpapajen kall med lättvispad grädde.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sot-pumpapaj-kanel-och-kondenserad-mjolk/

Gör så här

  • Blanda ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min eller i frys ca 10 min.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Förgrädda pajskalet 10 min. Sänk sedan värmen till 175°.
  • Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen. Häll fyllningen i pajskalet.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 min, tills fyllningen stannat. Låt kallna.
  • Servera pumpapajen med lättvispad grädde.
Klart!

Gör egen pumpapuré: Skala en butternutpumpa. Skär i bitar och ta bort kärnorna. Rosta i ugn på 200° , eller koka pumpan mjuk. Mixa slät.

Energi:

383 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
Strösocker
2 msk
125 g
Äggula
1
Fyllning:
Pumpapuré, ca 300 g
3 dl
Sötad kondenserad mjölk
ca 400 g
Strösocker
1½ dl
Ägg
2
Äggvita
1
Malen kanel
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Kardemummakärnor, mortlade
½ tsk
Malen muskot
1 krm
Salt
1 krm
Till servering:
3 dl