Spaghettiplättar
                                
                                     45 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  45 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                
                    •
                    
            
         
    Spagettiplättar är barnsligt goda, enkla att göra och blir snabbt populära på middagsbordet. Spagettiplättar är perfekt, snabblagad vardagsmat när det finns spagetti över i kylskåpet.
Ingredienser
| 
                                            
                                                (ca 1 liter kokt) spaghetti, gärna fullkorn
                                            
                                     | 200 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Ägg
                                            
                                     | 3 | 
| 2½ dl | |
| 150 g | |
| 
                                            
                                                Färsk persilja
                                            
                                     | ½ kruka | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     | 1 krm | 
| 2 msk | 
Råkostsallad:
| 
                                            
                                                Morot
                                            
                                     | 75 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Blomkål
                                            
                                     | 75 g | 
| 
                                            
                                                Kålrabbi
                                            
                                     | 75 g | 
| 
                                            
                                                Rödbetor
                                            
                                     | 75 g | 
| 
                                            
                                                Citron
                                            
                                     | saft av ½ | 
| 
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 krm | 
| 
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     | 1 krm | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
619 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,4 g | 
| Protein: | 15,2 % | 23,2 g | 
| Fett: | 55,1 % | 38,6 g | 
| Kolhydrater: | 29,7 % | 45,2 g | 
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    