Sparris- och avokadosallad med bacon och pocherat ägg

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Sparris- och avokadosallad med bacon och pocherat ägg

Delikat sparris och avokado samsas i denna matiga sallad med sälta från både bacon och ost samt ett stänk frisk syrlighet från citron.

Ingredienser

Färsk grön sparris
250 g
Avokados
2
Bacon
280 g
Pressad citronsaft
1 tsk
Ägg
4
Vatten
1½ liter
Ättiksprit 12%
½ dl
Salt
2 tsk
150 g
Grovmalen svartpeppar
Krasse
1 ask

Gör så här

  • Stek baconskivorna knapriga i het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Skär bort eller bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka den i saltat vatten ca 2 min. Häll av vattnet och skölj sparrisen i kallt vatten.
  • Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skär dem i tunna skivor och ringla över citronsaften.
  • Koka upp vatten, ättiksprit och salt i en låg vid kastrull. Sänk värmen så att vattnet bara sjuder.
  • Knäck äggen ett i taget i en kopp och låt det försiktigt glida ner i vattnet. Låt äggen sjuda ca 3 min. Lyft upp dem med hålslev.
  • Varva sparris, bacon och avokado på ett fat. Smula över osten och lägg på äggen.
  • Krydda med svartpeppar och klippt krasse.
Klart!

I stället för pocherade ägg kan man ta löskokta.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

440 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 30 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 34 g
https://www.arla.se/recept/sparris-och-avokadosallad-med-bacon-och-pocherat-agg/