Sparrisomelett med ost

Sparrisomelett med ost

45 min Huvudrätt
Sparrisomelett med härlig smakrik Cheddar och gott kryddad med fänkål. Omeletten serveras med en kall löksås som blir pricken över i.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sparrisomelett-med-ost/

Gör så här

  • Blanda gräddfil och lök till såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kyl ca 30 min.
  • Bryt av den nedersta delen av sparrisen. Koka den i lättsaltat vatten 2-3 min.
  • Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar.
  • Stek omeletten på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lyft i smeten då och då så att ny smet rinner ner mot botten och stelnar.
  • Stöt fänkålen i en mortel.
  • Strö ost och fänkål över omeletten när ytan blivit krämig. Lägg på sparrisen.
  • Tärna gurkan och rör ner den i såsen.
  • Servera omeletten med sås och bröd.
Klart!

Ingredienser

Färsk sparris
150 g
Ägg
6
Vatten
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Hela fänkålsfrön
2 krm
1 dl
Sås:
2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Finhackad gul lök
1 msk
Hackad färsk gräslök
2 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Gurka
½